top of page

LBF har en utlysning per år och sista dag för ansökan är 30 april 2024. Varmt välkommen med din ansökan!

Utlysningsperioden
har öppnat!
Nu kan vi börja ta emot din projektansökning.

Alla är välkomna att höra av sig. Vare sig du drivit forskningsprojekt tidigare eller ej, är du och dina kollegor, samarbetspartners eller nya konstellationer med referensgrupper, välkomna att ansöka om projektmedel för era idéer.

 

Projekten ska vara till praktisk nytta för samhällsbyggnadssektorn samt till den anknuten, undervisning och forskning. Därför behöver sökande, på ett genomtänkt och trovärdigt sätt, beskriva sin strategi för största möjliga spridning av projektresultatet.

Mockup_low.png

Speciellt riktar vi oss till dig som har idéer som passar inom området 

” Innovativa och hållbara lösningar avseende stadsutveckling, byggnation, gestaltning och intrastruktur. Projekt som visar påhur vi kan arbeta klimatanpassat och cirkulärt, även i större skala.”

Tveka inte att kontakta oss!

Du hittar kontaktuppgifter längre ner

på sidan.

SÅ SÖKER DU ANSLAG 

Välkommen med din ansökan

senast 30 april 2024. 

VANLIGA FRÅGOR

Läs mer om vad

styrelsen prioriterar.

DSC07330_1_ljusare.jpg

NYHETER

Jenny_Anders_ed.jpg

RAPPORT

Ju mindre desto bättre?
Ytsmarta badrum kan ge fler vårdplatser

Kraven på tillgänglighetsanpassade badrum har de senaste decennierna skärpts. Badrummen i nyproducerade och renoverade byggnader har blivit allt större, vilket i sin tur påverkar hur planlösningar för allt från privatbostäder till vårdmiljöer utformas. Positivt kan tänkas, men faktum är att kraven resulterar i att färre patienter får plats på våra sjukhus när antal vårdrum per korridor påverkas negativt. Jenny Ålander, arkitekt på Liljewall och Anders Eriksson, egenföretagare inom vårdbyggnadsdesign, tilldelades medel från Leif Blomkvist Forskningsstiftelse. Studien ämnar utmana rumsliga avgränsningar och ifrågasätta valda sanningar, för att nå nya och bättre resultat i vårdmiljöer så väl som privatbostäder.

Nu finns rapporten att ladda ned.

DSC04817.jpg

KONTAKTUPPGIFTER

Leif Blomkvist Forskningsstiftelse LBF
c/o Liljewall arkitekter AB
 
ODINSPLATSEN 1
411 02 GÖTEBORG


 

Reception: 010-205 10 80
E-post: info@lbfstiftelse.se

bottom of page